Hemsidan är på g

Dagen har varit ganska så seg. E är sjuk och det är lite sådär murrigt ute med blåst och regn. Känns som om hösten står utanför dörren. Hubba. Denna hösten kommer dock bli lite annorlunda eftersom jag numera är en tedrickare. Woho.
Nu har jag äntligen tagit tag i kragen och börjat med att skissa på hemsidan.


Minnerna

Fortsätter med lite bilder från 06. Stolt festivalbesökare vart jag då.

Hello Saferide betvitnades på hultsfred.

Jag tror att jag skulle se ut som motsatsen till mig själv.

 

Den här tjejen hade sytt sin egna klänning.

 

Ett enda och levande bevis på att jag har druckit något med innehållande kaffe i.


12/365 Katalog

Såklart så blir det IKEA-kataogen som blev den givna tituleraren av det glassiga temat "katalog". När man ändå ligger i lägenhetstankar, (drömmer om det varje natt) så tyckte jag att den vart ännu mer passande. Såg att katalogen räcker till juni 2010, så det känns ju högst sannolikt att det blir något som jag hittar från denna upplaga.

 

Denna röda hylla är helt klart en favorit. Snyggt med tjocka markerade hyllplan och väggar. Skulle passa bra med servisen Swedish Grace, färg snö och filippa K muggar, tallrikar och skålar. Lovley!

 

Filt och förvaringslådor. Ursnygga helt enkelt, och dödsbilliga.

 

Grönt är skönt. Bröl, nu tappa jag lusten.

 

 


Sommarens bilder 2009

Jag köpte mig en canon 50mm f1/8.

Sandras Möhippa

Kajsas student i Kinna

 

Erik & ja var vi Öresjön.

 

 

 

Söt och jag var i denmark en sväng, i Skagen.

 

Uppe i ett torn i Skagen.

Tog min första HDR bild.

 

Var på mitt första Bröllop, nämligen Sandra & Ericks i Göteborg.

 

 

Plåtade bara med 50.



Fotade personer för första gången. Ellie fick vara först ut.

 

Söt, tur att hon gör sig bra på bild. Då var det enkelt.

Jag var på Skansen för första gången.

 

 



Denna bilden är den som jag tycker blev sommarens allra bästa.

Älskling fick vara ett jagat motvi för att jag skulle få öva med 50.

Vi åkte till eriks bror och kollade på finalen av eurovision.

Melinas rum.

Final Fantasy konserten som drog fullt hus på Nybrokajen.

 

Jag skaffade mig en cykel.

Avslutade med att fota Sofi. Efter det tar 365 projektet vid.
Det blev inte mycket gjort den här sommaren ändå. Jag jobbade 9-1/2 veckor av 10 under sommaren.
Erik har haft fullt upp med att annordna FF-turnén. Och nu är vi indragna på Stockholms Universitet. Semesterresa nu kanske? Paris står högst upp på min lista över misstänkta!

 

 


11/365 Litteratur

Idag fick det bli en riktigt tråkig bild. För jag har ingen fantasi just nu. Kommer att tillbringa den fortsatta dagen med att tvätta och plugga. Jag & erik har fått cirka 13 böcker tillsammans att studera fram till nyår. Hubba. Det var annat när man läste KY. =P

Photoshop alster á la 2006

En gång hade jag intresset för att klippa in ansikten i andra prylar. Här ser man mitt ansikte inklppt i ett ägg. Rikigt bra gjort för att vara så långt tillbaka i tiden. Jag hade rysligt bra ideér då. Men nu har jag skillsen istället.

 

Herregud vad jag höll på med denna bilden länge. Den är inte speciellt proponerlig. Men den är riktigt frän. Kom ihåg att Pioneer gjorde exakt denna bilden med öga i handen till deras nya teve för cirka ett år se. Hum, kom dessutom ihåg att vi hade studiebesök hos dem då. Där jag bland annat berättade att jag hade gjort en liknande bild innan. De var väldigt imponerade iaf.


En shoppaholic

Har precis kolla på rullen. Riktigt bra faktiskt.

Igår var jag och erik hemma hos Osse, Lina och deras lilla 10månader gamla Felicia. Hade inte med mig canon dit. Lilla dockan hade blivit så stor och hon fick en liten present iform utav en blå giraff med snörre. Som man ska dra efter sig. Första presenet hon gillade utan att pappret tog den största uppmärksamheten. Kändes som ett ärligt betyg av en fin person.
Paret bjöd på middag och vi mumsade och åt spritglassdrinkar. På kvällsingen var det insparksfest på ackis. Rikgt rokigt faktiskt. En av de bästa kvällarna på länge.

Felicia 2 mån och pappa Osse.


Fotografier från 2006

Jag har skapat sådan ordning å reda på min dator att jag har mappar för foton från alla år som jag tagit bilder. Min externa hårddisk är paj, så många av bilderna under mina första år finns inte tillgänliga. Om jag ahr tid någon gång så ska jag ta fram disken och gå på jakt efter en ny sladd så jag kan kika på bilderna. Här är lite smakprov från bilder från näe jag läste på mediaprogrammet.


 

 

 

 

Jag älskade tydligen hög konstrast på mina bilder. Mycket färg har det alltid varit. Tror det får bli lite mer bilder från 2006. Hittade precis en helt bunt i min bilddagbok. Tur att man har den kvar.


10/365 Självporträtt





9/365 Blomma



Idag blir det en inressant föreläsning om psykologi & biologi. Efter det ska vi hem en vända till Osse, Lina och lilla Flisan och äta middag Kanske blir en vända till ackis sen och lyssna på lite musik. På söndag åker jag till Kinna..

Let me sign



Längtar ganska mkt till New Moon kommer på bio.

8/365 Gul



Ojoj oj nu har jag lyckats att göra hålla liv i 365 projektet i över en vecka. Riktigt bra gjort. Jag är nöjd. Har dock hela kvällen uppbokad med att läsa några sidor ur boken om biologiska & psykologiska orsaker till brott. Riktigt intrressant. Äntligen kommer det lite psykologi in i bilden. Har legat och sovit sen sist, eftersom jag ej sovit så mkt inatt. Ikväll blir det lugnt. Bara till att plugga. Heeeje

Open up you coconut




Har precis kommit hem från en arbetsintervju. Den gick riktigt bra. Får reda på måndag ifall jag får
jobbet. Känner att jag behöver ett jobba just nu, istället för att plugga. P.g.a flera anledningar.
Hejdåfesten av lilla Hanna var jättekul igår. Känns lite tråkigt att hon ska flytta.
Tror lilla Kristina har lite bilder från gårdagen. Blev lite mat och glass.
Ska nog spana efter biljetter hem till kinna.
Behöver komma ifrån sthlm.
Hej!


7/365 Ben



Nu har jag haft mina två första föreläsningar. Har varit riktigt inrtressant. Det är ganska mycket jurdik i den här kursen
och det är jag inte så speciellt sugen på. Vi får se hur det här banar vidare. Imorgon ska jag på
anställningsintervju. Så håller på att förbereda mig på det. Ikväll är det
dags att fira av Hanna som ska flytta.


Sommarens bästa



Varför skulle den nya maraboun chokladkakan med jordgubbar bara finnas under en månad av sommaren.
Inte tidigare någonsin har en så god choklad njutits av. Jösses. Jag tror vi köpte upp hela ICA-butikens lager & buffert. Synd att detta redan slut innan juli månad hade börja. Hoppas de kommer med den nästa sommar också.


6/365 En vän



Kristina.


Var det någon som glömde?

Tänkte det kanske var någon där ute som läser här lite som råkat missa min flickr. Där finns en hel del saker som kan får en på ett glatt humör. Färglatt var förnamnet.



Klicka här!

teveinspelningen

Idag har jag sagt upp mig från mitt jobb. Så skönt. Kanske ett ganska så dåligt drag i dessa kristider, men vissa saker är inte värda pengar.
Här kommer lite bilder från teveinspelningen igår:








F & F är under strålkastaren i röda tävlingströjor.

5/365 Överflöd



D
en här bilden får representera temat överflöd. Jag har en hel del trevliga grannar som tar sig ett bloss ibland (!) och
det är ju ganska så socialt. Själv är man ju ganska dålig på de där sociala sammansättningarna som att röka eller dricka kaffe. Kanske lika bra att man aldrig lär sig? Känns mer ekonomsikt och bäst samvete. Näe jag håller mig till det mer barnvänliga, godiset.

Idag ska börja plugga, har haft böckerna hemma i en vecka nu, men har inte riktigt kommit till skott. Imorgon blir det första föreläsningen och får träffa den nya klassen. Spännande. Dags för att studera gruppsykologin igen. =)

In till sista solstrålen

Filminspelningen var riktigt roligt. Spännande att se hur allt ser ut. Har ju varit på inspelning förut, men nu har även erik få erfara detta. Vi satt och garvade på plaststolar igenom 3/11 tävlingar i två timmar. Sen tröttnade vi på hettan, syrebristen och de hårda stolarna, så vi gick hem. Har några bilder i telefonen som kanske kommer upp imorgon. (f.ö. det lät väldigt bloggit)



Sommaren spelar på sin sista ton och jag och sofi låg ute på gärdet häromdagen och lapade upp dess sista
toner. HAHA ^^
Sofi ville verkligen att vi skulle ligga ute, trots att solen gått i moln och det blåste. Man måste verkligen njuta av de sista små stunderna man kan ligga ute i naturen utan att frysa. Så tur att vi hade filten med oss. Eftermiddagen tillbringades ivirade i vårt gamla överkast. Lovley!

4/365 Stol

Coldplay var sjukt bra igår. Riktigt härlig stämmning. Vi hittade minsann en iten glipa att tjuvkika igenom. Helt klart var fix you bäst. Som jag sa var det inte så lockade med temat stol. Så jag gjorde ett litet ihopkok och så blev det en mänsklig och söt variant istället. Nu ska e å jag på teveinspelningen "vem kan slå filip & fredrik".

Gokväll



Dagens tema: Stol


Final Fantasy turné

Erik & David har arbetat hela sommaren med en turné med final fantasy. De har skrapat ihop en fin ensemble på fem personer som är med och förgyller en kväll i tevespelets tecken. Otroligt bra musik och ett fantastiskt intiativ.
Här kommer lite bilder från spelningen på Nybrokajen i sthlm och på Artisten i gbg.



Helena på underbar sång och David på orgel.



Dancing mad framför på dans av vackra Amelie och David puttrar på orgeln.






Erik och hans syster Maria spelar den spröda melodin Tifas theme






Sötarna får blommor och otroligt galet stående ovationer. Helt fantastiskt.



David, Helena och Maria spelar på Artisten i Göteborg.



Hela gänget spelar normal battle med Anders på kongosen. ^^



Sötarna fick avsluta med att skriva en massa autografer till alla sina fans. Tack för en lyckad kväll.

3/365 Gata



Strandvägen. En av stockholms vackraste gator. Husen är otroligt pampiga och vackra. Så när gata stod för temat så var det självklart denna gata som skulle bli vinnaren. 

En Sofi









Som var så himmla fin och ställde upp på bild. Jag är helt sjukt dålig på att fota människor. (eller otränad)  Mycket komplicerat. Svårt att veta hur man ska bete sig för att det ska se bra ut. Så svårt med skuggor. Tur att lilla damen var så glad och enkel att exprimentera med.
Jag kommer bra överrens med döda ting. Men ack vad mycket vackrare med levande varelser. Tack söti för att du ville vara med .

2/365 Ny!



Äntligen har jag lyckats få tag på min Mon Amie. Helt klart det finaste proslinet vi har i hela butiken. Det finns tillhörande smörgåstallrik til också. Men hög kant. Så mys att använda nu när hösten rullar in. Kan inte fatta att man inte hinner att göra ett jota fast man har semster. Kanske inte borde börja på det här projektet. Ska jobba imorgon och på kvällen blir det Coldplay på Stadion och på söndag blir det "vem kan slå filip & fredrik. Nästa vecka börjar plugget.  Får se hur det här projektet kommer att urarta sig.

/Madde

1/365 Hemma där hjärtat bor



Här bor jag och min älskling erik. Vi har varsin spis i vårt kök, vilket är mycket bra att ha. Då kan vi göra storkok till våra kära kamrater var dag. Morgondagens tema blir: Ny!

Projekt 365

Projektet handlar om att ta ett foto urifrån ett tema varje dag i ett år. Projektet är en riktig utmaning då man behöver ha en hel disciplin och tid för att hinna komma på idéér och ta bilder för varje dag. Det svåra ligger i att försöka få en stol, en rulle och något med vingar att bli bra på bild, som är en del av temarna som man har att välja mellan.


RSS 2.0