Hund






Fotografi: madeleine ekberg.

Tuffingen

Japp, man vill bara äta upp dej.


Fotografi: Madeleine Ekbeg.

Tuff

Idag träffade jag på den här lilla lurvisen. En bedårande liten jycke. Har en massa fina bilder trots den korta promenaden vi tog.



Fotografi: Madeleine Ekberg.


Världens sötaste

Det finns mkt söta saker i mitt liv just nu. Mest är det djur alltså. Så fina varelser. Inte alls så komplicerade som människor.
Jag fick mersmak av helgens hunddejt så idag var jag ute på en till. Med den lilla voffsingen Tuff. Jag tror jag håller på att bli en hundperson.


Många fina bilder blev det på den här lilla godingen.

Hundfoto

Några bilder från helgens hundfotografering med duktiga Clara och matten Sarah.








Gilla mej på fejjan

GILLA!
mig på facebook. Lite bättre uppdatering där. Och så kan ni följa lite vad jag pysslar med.

Imorgon blir lille kisse stor när han fyller 5 månader.

Korgkissen

Yeepp. Det var ju ett antal dagar sedan jag var här. Har helt lagt över mina foton till min facebook sida.
Fotoutmaningen lade jag tyvärr ner då jag tyckte inte att det var så motiverande teman & jag ha väl inte riktigt tid med den nu.
Köpte ju en förvaringskorg för bröd från Rice häromdagen. Men fick ge upp den planen då det ha blivit kissens nya favoritplats.
Han är dock lite för tjock för den, men det går bra ändå :)






Rosenbänken

När jag gjorde en liten luncgtur på ålle idag så hittade jag den här lilla underbara godingen. Så fin och mjuk. Passar perfekt i hallen. Saknar någonting att sitta på när man knyter skorna.
Detta ska väl ändå göras med rosor i baken?



Bildkälla

Day 9 Daily routine

Te på morgonkvisten.

Är inne på 11 dagars veckan så inte mkt som blir gjort här inne.

Day 8 - Your sky


Day 7 - Favourite

Tror ingen som känner mig kan ungå vem som är favoriten i mit liv. Jo min lilla zizze som ska vara med mig precis överallt. Får inte bajsa i fred längre.
Du är bäst å kul.

Överallt var bara förnamnet. Igår försökte han att smuggla med sig själv i min väska när jag skulle till jobbet.
Som om jag inte skulle märka?

Day 6 - Makes you smile

AH men det är man ju när man får göra en sats cupcakes. Man hittar lite fina formar. Man blandar upp en färgglad (läs: rosa) cream cheese och knixar ner i spritstuberna. Det är pilligt och det blir ofta lika fullt som ett hemmabygge. Men gott det blir det ta mej tusan.

Hittade ett par hjärtformade formar häromdagen. Så fiiina.



Och så här blev de den här gången. Choklad med rosa cream cheese. MUMS!


Undersidan. Mammsen fick smaka dessa på hennes födelsedag.



Dirty Dancing

Idag så firar vi mammas födelsedag med musikalen Dirty Dancing på China Teatern. Hennes favorit.
Brorsan har även satt upp ljuset. HEJA!



Mor och moster.

Day 5 - Something you wore


Mammi <3

Mammi & moster har kommit till mig i sthlm. Imorgon fyller mammsen år och det ska firas med att kika på Dirty Dancing på China Teatern. Skoooj.

Mammi <3


Jag och mammi när jag var hemma senast.

Day 4 - Letterbox

När jag var liten älskade jag att skriva brev. Det bästa jag visste var när jag hörde ljudet av när postbilen hade smällt igen vår låda och jag fick springa ut och hämta dagens skörd. Den lyckan man kände när man öppnade lådan och såg en hel hög med färgglada kuvert vart helt underbar...

Jag var en hejare på att skriva, ett tag hade jag upp emot 10 brevkompisar åt gången i vårt avlånga land, och t.o.m en i london. Åh det var så kul att skriva med olika färger, välja brevpapper. Hundar eller med blommor på. Sätta fast några klistermärken och skicka med godis eller snyggakillar-bilder.
På kuvertet kluddade man alltid nårga extra ord, som "Varning lååångt brev" eller "Du är snäll". HAHA ^^,

Idag har jag sparat några kort, brev, minnestexter och fotografier i första hjälpen lådan. När jag någon dag känner mig extra ensam eller nere så är det bara att ta fram första hjälpen-kitet och kika på minnen och bara le.


Hihhi spännande. det är så kul när man glömmt en massa saker och får återuppleva gammla minnen.


När jag åker hem till mamma nästa gång ska jag gå igenom mina stora kassar med brev. Klart jag har sparat varendaste ett. <3


Day 3, Something you adore...

...tulpaner. Riktiga favoriter här hemma. Budgetpris på Ica denna vecka 29:- för 10 tullisar.




Fotoutmaning dag 2 - Breakfast

Åhh den här blev en riktig söting. Ägget känns så maddigt. Sött och lite finurligt sådär. Men attans vad svårt det var att måla på ett ägg, en liten utmaning i sig. Älskar ägg till frukost och då ekologiska sådana. MUMS.


Die katze




Fotoutmaning dag 1 - YOU

Jo i nuläget kan man säga att jag är en stolt catlady. Som jag har längtat och tjatat för att jag ska få hem en liten kisse. Åh vad jag glad att jag fick hem just dig. Tänkte att jag hade inte så många bilder på mig och lill skrutte på oss ihop. Så tog några fina till dagens första fotoutmaning. Innan han blir för stor.


Vi tittar på skidor...

...eller någon inspekterar väldigt noga utförsåkarnas teknik. Följer minsta rörelse de tar i backen.




Fotoutmaning

Ah då var det dags igen för en liten fotoutmaning. Hittade den hos söta Angeliqe och tänkte haka på henne och en drös andra fotointresserade bloggare. Det är otroligt bra att få något ord, tema eller fras när man ska skapa ett foto. Man bara exploderar i kreativitet då. Hoppas på spänande bilder framöver.



Nakenfisen

Åh så kommer det nog några till små bebisbilder.




hihih söten

Morgonrutin

Ah ibland är det bra att börja sent. Då hinner man med att baka ihop några limpor. I början av 2011 sa jag att jag bara skulle äta mitt eget bakade bröd. Det gick åt pipan kan jag säga. Men i år håller  det än så länge.


Hade inte gått utan min hjälpreda. Då går allt lite lättare och snabbare.


Skutten ska vara med hela tiden, överallt.



MÜMS!


Filmtips


Såg att en av mina vänner ville ha ett filmtips. Jag såg den här rullen för ett tag sedan och tyckte den var riktigt bra. Se den, den får en att tänka efter. Tidsoptimist, nästa!

Den förtjusande lilla damen

Gör sig så söt på bild, jag har typ 8000 bilder till på denne fine lille tjej. Här kommer några favoriter.


 

Fotografi: Madeleine Ekberg


Uppdrag, redigering

Har suttit hela helgen och gått igenom bilderna från falköping med Thea. Blev en hel del fina. Är nöjd efter min första halv-arrangerade bebisfotografering. Några mer ska det nog bli, för det är riktigt kul.


Fotografi: Madeleine Ekberg.
Lilltjejen var så snäll och duktig under fotograferingen, en stor eloge ska Thea ha.

Spa-dagar

De har så många fina små hus/stugor i trosa.







Erik ville gärna att vi skulle ta en titt på byns kyrka...



På kyrkogården träffade vi på "Mr Trosa", undra vem det var.


Tillbaka på hotellet gick vi ner till relaxen. Folktomt, niiiice!

Iförd en några storlekar för stor morgonrock surplar jag juicer och kekar frukt. Väntar på att få komma in på aromamassagen.


Efter massagen hängde vi i aromarummet ett tag. Tempraturen där låg på cirka 37 grader och de hade en doft av eucalyptus
där inne.


Den här bänken var alldeles varm att ligga emot. Så skönt när man har ont i kroppen. (fortfarande folktomt, jag gillar´t)


Den efterlängtade poolen på 44 grader. Ahh så härlig den var. Efter det var det ång- och torrbastu innan man skulle avsluta med att ösa en iskall hink med vatten över huvudet.


Efter den lååånga maten/drickan var man tvungen att besöka damrummet, som var ganska så fint. SLUT!

Myskissen

Ibland vet man inte vart han är. Då har han gosat ner sig på sådana här mysiga ställen.




Har blivit mer förkyld nu, ont i hela munnen, halsen, rygggen och höfterna. Så spenderar lite tid på apoteket och på blocket. HAHA folk säljer vad som helst, man kan ju egentligen bli stenrik på att sälja av sitt skräp. Men som i andras ögon kan vara rena guldgruvan.

Lillkisse


Näemen han är ju så liten och vit.

Nytt från Filippa K

Rörstrand och Filippa K-serien har kommit ut med ett nytt mönster i år. Nämligen, Burkina. Som finns på både muggar, skålar och assietter. Inspirationen av mönstret har rörstrand hittat i Afrika. Närmare bestämt den afrikanska staten Burkina Faso.

Idéerna till mönstret kommer från kvinnornas dekorering av husen i Burkina Faso

Tallriken är min favorit, passar kanske bra till Taika som jag har hemma.

Trosa bildbomb

Åh jag tittar på biggest looser, vilket kämpeprogram alltså. Så himla söta och fina människor. Nu har jag tagit helg och den är väl efterlängtad. Slappa och mysa med lillkitten. Och gå på födelsedagsfest och lägenhetsvisning.


Hoppsi.

Mata lite ankor.

Här skulle minsann vara mysigt att bo.

Vi besökte marsipangården som jag hade hört gott om. Åhh om det var gott och mys där inne. De hade pralin- och marsipantillverkning på övervåningen som jag inte fick på bild. De hade dekorerat med allahjärtans prylar och vi fick provsmaka hemmagjord marsipan. Vilket jag inte är jättefan av men detta var riktigt gott.



Fika med finporslinet Ostindia.



Erik tog semla, vad annars. Som var extra fin på alla hjärtans dag.

Jag köpte mig några chokladpraliner.


Promenad hem till hotellet genom den röda små husen.

Spa-dagar i Trosa

På alla hjärtans dag så begav vi oss iväg till Trosa stadshotell för att spa:a lite i kylan. Måste säga att detta mysiga ställe toppar listan på spaupplevelser. Före hasseludden då, som var betydligt mer påkostat.
Trosa är ett otroligt mysigt ställe med små trähus som trängs mellan gatorna och den lilla kanalen som löper genom byn. Påminner lite om gotland.
Alla människor var så gulliga, hjälpsamma mysiga. De har riktigt bra service på hotellet och supergod mat. På relaxen på spa:t var vi nästan ensamma hela tiden. Perfekt, precis det man vill vara. Kan varmt rekomendera trosa stadshotell.



Vårt rummsnummer och en riktigt fiin tapet som vi hade i vår korridorr.


Som granne hade vi den här fina tavlan med fåglar på.


Erik.


Ån/kanalen som rinner genom byn.


HAJ




Det var bara en bråkdel av bilderna. Imorrn kommer det mer.


RSS 2.0