Boktips!



Medans man sitter här vid datorn & käkar äpple & tankar över filmer på den
externa hårddisken så l
äser jag en liten bok.

Beskrivning:

År 1969 utför en hemlig organisation inom USA:s underrättelsetjänst ett experiment med sinnesutvidgande droger på ett antal universitetsstudenter. Andy och Vicky är några av de som kommer därifrån levande, men något har hänt med deras hjärnor: de har begåvats med små parapsykologiska krafter.

Vicky och Andy blir kära, gifter sig och får ett barn, Charlie. Men Charlie är inget vanligt barn. Vid ett års ålder sätter Charlie eld på sin nallebjörn och hennes pyrokinetiska förmåga växer sig snabbt allt starkare. Men hur ber man en ettåring kontrollera sina märkliga krafter? Och hur får man en trotsande treåring att sluta sätta eld på saker när hon inte får som hon vill?

Familjen försöker att hålla Charlies förmågor hemliga, men snart är de tvungna att fly undan en regering som vill studera hennes paranormala gåvor och använda dem för sina egna syften.

I "Eldfödd" skildrar Stephen King den lilla, utsatta människan som desperat kämpar mot en ansiktslös övermakt. Vad gör man när det visar sig att samhället vill en illa? Hur långt är en förälder beredd att gå för att skydda sitt barn? Och hur långt kan ett barn med oerhörda krafter gå för att skydda sin far?
Källa: adlibris.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0